Diner op NAP

In Oosthuizen, Noord Holland kan er deze zomer tot en met eind september naast molen De Breek in een hoge toren op zeeniveau gedineerd worden. Ervaar de diepte van het landschap en geniet van het mooie uitzicht.
Nederland ligt op tal van plaatsen onder zeeniveau. In het dagelijkse leven valt dit niet echt op en zou je het bijna vergeten. Toch is het mooi om eens stil te staan bij het unieke landschap dat we als volk hebben gecreëerd.
Het laagste punt van Noord Holland ligt in de gemeente Zeevang, in een weiland grenzend aan het Markermeer. Vlakbij molen De Breek is het daar maar liefst 6,64 meter onder NAP (het Normaal Amsterdams Peil). De dijk onttrekt het water van het Markermeer aan het oog, daardoor besef je niet dat je je zo diep onder het zeeniveau bevindt.
De één verdieping hoge stellage die Mischa van Teeffelen in dit oer Hollandse landschap heeft geplaatst, doet je die enorme diepte aan den lijve ervaren. De verdieping is op een hoogte van 3.60 meter gehesen, precies het NAP-niveau van de plek. Hierop kan een gezelschap van 12 personen aan een grote tafel aanschuiven. Tijdens het diner functioneert het landschap als decor dat zelf zijn verhaal vertelt. Door de hoogte van het bouwwerk besef je extra goed hoe 'diep' het landschap eigenlijk is en wordt de bijzondere situatie waarin we op veel plaatsen in Nederland leven zichtbaar.

Informatie over het project, het menu en reserveringen voor 'Diner op NAP' bij Molen De Breek:
06-52417088
www.debreek.com
De Breek is op zat. en zo. geopend van 10:00-18:00 uur. Dineren op de toren kan op afspraak ook op andere tijden.
Adres: Etersheimerbraakweg 5, 1474MV, Oosthuizen, NH
Pijlstok NAP Zeevang
Toren met Pijlstok
Toren in aanbouw
Servertten

X